5 Mart 2010 Cuma

bankaları durdurun!


şimdi kırlangıçlar geldi ya, çok güzel, çok mutluyum. çiçekler açıyor, yağmur yağıyor, balıkçıllar dolanıyor, arada bir kukumav sesi inletiyor her yanı, sabahları ağaç serçeleri, kahverengi kulaklı bülbüller, beyazgözler, başını topraktan çıkarsam mı diye bakan papatyalar, çiçeklensem mi diye etrafı kolaçan eden badem ağaçları...hepsinin korunmaya ihtiyacı var. korumaya çalışan insanlarda var.

bundan çok sene önce bir dağ horozu festivalinde, kara bir kuşun peşinde, sabahın kör vaktinde tırmandığımız tepeler, gürül gürül akan dereler, cimil, anzer, ovit...o derelerin can verdiği her yer...bir süreliğine kurtuldu. HES'ler için yürütmeyi durdurma kararı alındı. fakat şimdilik. bir gün yine birisi boşa akan (!) suya bakacak ve diyecek ki '' yahu allahın suyu boşa akmasın. biz bundan yol, asfalt, bina, kanalizasyon...yaparız. '' o güne kadar şimdilik kurtuldu...bu yüzden türkiye su meclisi' ne bakın, ne yaptıklarına, yapacaklarına. günde bir tık oraya.

bir tık da buraya, akbank ve garanti bankası hiçkimsenin kredi vermediği hasankeyf' i yokedecek baraja finansman sağlayacak. belki durdurulabilir...

herkesi öperim. bahar geliyor. insan doğaya karşı sorumluluklarını tekrar hatırlıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder