13 Mart 2010 Cumartesi
13- samuray yemeği
veda turlarım başladı. bana 2 buçuk yıldır konuk ailelik yapan harika insanlarla son yemeğimizi kalenin içine bir ara kata saklanmış minicik restoranda yedik. 300 yıl önce kaleye gelen misafirlere servis edilen yemeğin aynısı imiş. o zamanki japon inançlarına göre 4 ayaklı hiçbirşeyi yemedikleri için balık ve kuş varmış sadece yemeklerde... tofu elekte döndürülerek top halinde servis edilirmiş...tabakların ve servisin güzelliği:
yuvarlak tofu:
saşimi, çiğ balık, wasabi vb...
istiridye kabuğu içinde lotus kökü, baby bambu kökü, soğan sarması (?):
fujishita ailesi:
rengarenk masa:
çıkışta da craft center da oyalandık, herşey çok pahalı ama çok güzel:
yamaga da üretilen kağıttan fenerler:
topaçlar:
higo ball dedikleri ipliklerin artistik şekilde sarılmasıyla elde edilen toplar:
eylül ayında tr ye gelecekler. eğlenceli olacak:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Şahane bir masaydı doğrusu ,rengarenk!
YanıtlaSilSeramiklere bayıldım ,aslında pahalı olmaları çok güzel çünkü el emeğine ne çok değer verdiklerini gösteriyor fiyatlar sanıyorum .Keşke burda da öyle olsa:)
sevgilerimleee
o kadar güzeldi ki o seramikler ve fiyatları 400bin yen yani 40 bin dolar civarı bir paraya kadar çıkıyordu:) ben bakarken bile korktum ya kırarsam diye. umarım heryerde bu kadar değer verilir eserlere. hoşçakal:)sevgilerimle...
YanıtlaSil